Viktig information från STPK

2013-07-08

Information från STPK:s styrelse.

När regelverk för standard och trimmad standard blev fastställt på STPK:s  årsmöte 2012. Blev det möjligt att köra dessa klasser på tävlingar som är sanktionerade av STPK. Detta ger oss möjligheten att kunna försäkra arrangemangen och även förarna. Det ger också arrangörerna större utrymme att kunna köra fler klasser att fylla tävlingarna med, för att kunna ge publiken en variation som inte tidigare varit möjlig. Förarna får fler ställen att tävla på. De skapar med sitt engagemang och kunskap ett ökat intresse för svensk tractor pulling. Men detta ställer krav på oss alla i form av att följa uppsatta regler för respektive klass och att rätt traktor är i rätt klass. Detta för att få så rättvisa och säkra tävlingar som möjligt. Detta gäller såväl arrangörer som förare.

Som arrangör gäller det att veta vilka klasser man tänkt köra standard och/ eller trimmad standard. Även vilka viktklasser man tänkt sig. Det innebär att man bör ta reda på vad som skiljer dessa klasser generellt ifrån varandra. En inte en helt enkel sak, då det har blivit många begrepp i form av viktklasser och traktortyper. Allt detta finns beskrivit i reglementet för respektive klass som finns på stpk.se. Man kan även kontakta någon i styrelsen för hjälp. Det är också arrangören som får bedöma och ta ansvar för hur vida en traktor får delta eller ej.

Även som förare bär man ett stort ansvar i detta. Det innebär att man måste veta vilken klass man tänker ställa upp i och vilka regler som gäller. Man får alltså inte t.ex. anmäla sin traktor i standard om det är en trimmad standard. Det är mycket orättvist och respektlöst mot de andra i klassen och inte minst mot arrangören som bär ansvaret om det skulle hända något. Och som då får stå till svars mot försäkringsbolaget om olyckan skulle vara framme. För hur skulle det se ut om vi helt plötsligt har de modifierade traktorerna i trimmad standard vilket regelmässigt är fullt möjlig. Det är då helt meningslöst att engagerade människor lägger ner en massa arbete på att skriva regler och försöka få till ett sätt där alla kan vara med. För det är trots allt det alla vill, komma ut och köra, utbyta erfarenheter, skapa kontakter och få nya idéer som tar oss längre i denna fantastiska form av motorsport.

Glöm aldrig att det är arrangören som bär yttersta ansvaret, inte STPK.

Om alla försöker hjälpa till så är vi fullt övertygade om att vi alla kommer att kunna dra nytta av den positiva utveckling som finns i Svensk tractor pulling.

Om ni har frågor så är styrelsen aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller ett mail.

 

/ Styrelsen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll att du inte är en dator. *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.